jeśli ktoś ma również poproszę .
[Inne] problem ze zbieżnością
Zwiń
X
-
[Inne] problem ze zbieżnością
Witam wszystkich,
Mój problem co prawda dotyczy samochodu Opel Astra H, ale jako posiadacz O1 pozwolę sobie go tutaj przedstawić. Mam nadzieje, że nie będzie to problem dla administratora.
w 2010 roku samochód wjechał w głęboką dziurę w jezdni, od tego czasu "ściąga go" w lewo.
Już 2 razy była robiona zbieżność w ASO (Mucha w Tychach oraz Mucha w Mikołowie), ponadto niedawno oddałem samochód do dobrego nieautoryzowanego serwisu, gdzie znacznie poprawili prowadzenie samochodu, lecz "ściąganie" nie ustało.
W załączniku przesyłam wyniki pomiarów po 3 wykonaniu zbieżności.
Czy może mi ktoś polecić jakiś warsztat na terenie śląską lub okolic, który specjalistycznie zajmuje się tego typu problemami?
Czy ktoś ze speców mógłby ocenić czy ten samochód może jeszcze jeździć w 100% prosto na prostej i równej drodze.
Dodam, że nie ma uszkodzeń mechanicznych, skrzywionych drążków, etc.
pozdrawiam,
Jacek
-
-
Zamieszczone przez Damian-jgZamieszczone przez BubaDodam, że nie ma uszkodzeń mechanicznych, skrzywionych drążków, etc.
Może ktoś miał podobny problem i może polecić jakiś dobry warsztat w tym temacie?
Komentarz
-
-
Buba, ja miałem w zeszłym roku niemiłą przygodę w której ratując się od poważniejszych uszkodzeń auta uciekłem w zatoczkę która była zbyt krótka aby minąć krawężnik , prędkość auta była 35-40km/h , uszkodzenia jakie powstały przy spotkaniu z krawężnikiem to:
-uszkodzona felga
-wygięty amortyzator
-wybite poduszki górne amortyzatora i dolne wahacz
-wybita końcówka wahacza
oraz skrzywiony wahacz ,czego na pierwszy rzut oka nie jest człowiek w stanie zauważyć , także ja bym jeszcze jego sprawdził bo kąt masz zaje..sty i opony będą leciały w mgnieniu oka . ok'
ja wjechałem autem na kanał i do wahacza przyłożyłem małą poziomicę i porównywałem lewy z prawym , po kupnie drugiego i wymontowaniu starego to dopiero był szok że sie tak wygiął jak banan do góry .ok
pozdroBył ATD 101KM 240NM a teraz jest
ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png
https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ROBAL_26Buba, ja miałem w zeszłym roku niemiłą przygodę w której ratując się od poważniejszych uszkodzeń auta uciekłem w zatoczkę która była zbyt krótka aby minąć krawężnik , prędkość auta była 35-40km/h , uszkodzenia jakie powstały przy spotkaniu z krawężnikiem to:
-uszkodzona felga
-wygięty amortyzator
-wybite poduszki górne amortyzatora i dolne wahacz
-wybita końcówka wahacza
oraz skrzywiony wahacz ,czego na pierwszy rzut oka nie jest człowiek w stanie zauważyć , także ja bym jeszcze jego sprawdził bo kąt masz zaje..sty i opony będą leciały w mgnieniu oka . ok'
ja wjechałem autem na kanał i do wahacza przyłożyłem małą poziomicę i porównywałem lewy z prawym , po kupnie drugiego i wymontowaniu starego to dopiero był szok że sie tak wygiął jak banan do góry .ok
pozdro
a zależy mi na tym, aby naprawić samochód.
Komentarz
-
Komentarz